Site rengi

Tasarım

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Parçalı Bulutlu

DİKAD Üretici Kadınları Bir Araya Topluyor

22.10.2020
A+
A-

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), Diyarbakır’ın merkez ve çevre ilçelerinde evinde üretim yapan kadınları Diyarbakır Kadın Kooperatifi çatısı altında toplamayı amaçlayarak Kadın Birliği projesini hayata geçiriyor. Dernek, bir yıl sürmesi tahmin edilen proje için 19 Ekim 2020 itibariyle saha çalışmalarına başladı.

DİKAD Üretici Kadınları Bir Araya Topluyor

Saha çalışmalarının ilk ziyaretini Diyarbakır Eğil ilçesinde gerçekleştiren DİKAD Başkanı Reyhan Aktar; öncelikle Eğil İlçe Kaymakamı İdris Arslan ile görüştü. Eğil İlçe Kaymakamı İdris Arslan; Eğil’de ilk kadın kooperatiflerini kaymakamlık desteği ile yakın günlerde kurduklarını ve ilçedeki kadınların üretici olmaları, iş yaşamına kazandırılmaları için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

İlçede badem üretimlerinin yoğun olduğunu ancak üzüm, dağ inciri, organik mercimek, pekmez, pestil, nar ekşisi gibi ürünlerde de iyi bir kaynağa sahip olduklarını belirten Eğil İlçe Kaymakamı Arslan, “Ürünlerin pazarlanması ve geliştirilmesiyle ilgili, ilçe tarım müdürlerini de çeşitli illere gönderdik ve bu konuda ilçe ekonomisini güçlendirme hedefine yönelik çalışmalarımız da devam etmektedir” dedi.

DİKAD başkanı Reyhan Aktar, Eğil Kaymakamlığında yaptığı ziyaretin ardından ilçedeki badem, pekmez, üzüm, pekmez helvası, yoğurt üreticisi kadınları da üretim yerlerinde ziyaret etti. Aktar, Eğil’de gördüğü ürün yelpazesinin genişliğine, lezzetine, hayran kaldığını söyledi. Bu ürünlerin en büyük ihtiyacının, paketleme, markalaşma, pazarlama olduğunu belirten Aktar, kadın üreticiler ile her ilçenin en çok öne çıkan ürününü hem Türkiye’ye tanıtmayı hem de kadınların köy yaşamlarına çiftçiliği, bir arada üretmeyi ve iş birliği yaparak büyümelerini sağlamak istediklerini ifade etti. Reyhan Aktar; “Daha güçlü bir Türkiye için, daha güçlü Diyarbakır için, kadınların güçlendirilmesi öncelikli hedefimiz olmalı” diyerek sözlerini bitirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.