Site rengi

Tasarım

ALTIN 556,96
DOLAR 9,5992
EURO 11,1769
BIST 1.472
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Az Bulutlu

‘Sağlıklı, Eğlenceli ve Özgür Mutfaklar’ Projesine Ödül

01.10.2020
A+
A-

Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği’nin Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı’nın (TÜSEV), ‘Destekle Değiştir’ Programı kapsamında hibe alan ve başarıyla tamamlanan ‘Sağlıklı, Eğlenceli ve Özgür Mutfaklar’ projesi, 24. Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Karşılıksız Hizmet Suat Ballar Özel Ödülü’nü kazandı.

‘Sağlıklı, Eğlenceli ve Özgür Mutfaklar’ Projesine Ödül

Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, ödülü almalarında gönüllü ve bağışçıların büyük bir payı olduğunu belirterek “Eğer onların değerli destekleri olmasa Manisa Çölyak Derneği olarak, bu kadar kısa sürede bu kadar güzel işlere imza atamazdık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu proje sayesinde, bir STK olarak yaşadığımız en büyük problemlerinden biri olan üyenin veya gönüllünün aidiyet duygusunu taşımasını ve örgütüne sahip çıkmasını da bu uygulama mutfağı ile aşarak büyük ölçüde sosyalleşme sağlamış olduk” dedi.

Derneğin hedefinin Çölyaklıların hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu vurgulayan Şivecan, “Proje faaliyetleri sonucunda Çölyaklı veya Çölyak annesi/babası olan kişilerin evlerinde kendileri veya çocukları için yapmak zorunda oldukları glutensiz ürünleri yapabilecek kabiliyete ulaşmaları hedeflendi. Eğitimlere katılan kişilerin mutfak becerilerinin ve özgüvenlerinin arttırılması amaçlandı. Glutensiz mutfak ve tarifler konusunda eğitim verebilecek 10 eğitmeni eğitebilmek amaçlandı. Yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle bir ölçüde sosyal yalıtım içinde olan bireylerin sosyalleşmeleri amaçlandı.” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.