Eski Lastiklerden Kedilere Yuva Yaptılar

03.11.2020

Talas Belediyesi ve Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KAYHAKDER), hurda otomobil lastiklerinden sokak hayvanlarına yuva yaptı.

Talas Belediyesi ve Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KAYHAKDER), hurda otomobil lastiklerinden sokak hayvanlarına yuva yaptı.

Konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, hayvanları çok sevdiklerini belirterek “Bizim ‘Merhamet etmeyene merhamet olunmaz’ diye bir düsturumuz var. Burada önemli olan hayvan sevgisidir. Sokak kedilerini barındırmak maksadıyla onlara eski lastiklerden ev yaptık. Talas Belediyesi olarak hayvanları çok seviyoruz. Onların korunması için çalışıyoruz. Kış öncesi onlar için çalışmalara da destek oluyoruz.” dedi. Başkan Yalçın, yapılan yuvaların ilçenin çeşitli yerlerine yerleştirilerek buradaki sokak hayvanlarının barınması için imkan oluşturulacağını da sözlerine ekledi.

Eski Lastiklerden Kedilere Yuva Yaptılar-1-

Sokak hayvanlar için yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Yalçın’a teşekkür eden KAYHAKDER Başkanı Nilgün Uzel de Başkan Yalçın’ın sokak hayvanları için yapılan her çalışmayı desteklediğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Özellikle Talas Belediyesi bizler çok büyük destek sağlıyorlar. Bundan dolayı Mustafa Yalçın Bey’e teşekkür ediyorum. Kışın sokak hayvanları barınma konusunda zorluk yaşıyorlar. Biz de kedi evi projesi gerçekleştirdik. Eski lastikleri kullanarak kedi evi yaptık. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Başkan Yalçın’a teşekkürlerimi sunuyorum.”