Rengarenk Çocuk Hakları Akademisi Başlıyor!

14.10.2020

Rengarenk Umutlar Derneği’nin, Protect Defenders desteğiyle hayata geçireceği Çocuk Hakları Akademisi ilk dönemi ile başlıyor!

Rengarenk Umutlar Derneği Diyarbakır’da çocuk haklarına dair çeşitli alanlarda çalışmalar yapmak için aktivist, sivil toplum örgütleri ve uzmanları bir araya getirerek Çocuk Hakları Akademisi’ni düzenliyor.

Dernek, açıklamasında “Silahlı çatışmalarda gerçekleşen çocuk hak ihlalleri ve hala süren etkileri başta olmak üzere, farklı alanlarda yaşanan birçok çocuk hak ihlali, Diyarbakır’da çocuk haklarına dair tartışma alanlarını çoğaltmaya ve birbirimizden öğrenmeye olan ihtiyacımızı büyütmüş ve aynı zamanda Diyarbakır’da çocuk haklarına dair çeşitli alanlarda birbirimizin kapasitesini güçlendirmeye ihtiyacımız olduğunu göstermiştir.” ifadelerini kullanarak birlikte tartışmak ve umudu diri tutabilmek için bir alan yaratmanın yollarını aramak adına, çocuk haklarına yönelik emek veren aktivist, sivil toplum örgütleri ve uzmanları Çocuk Hakları Akademisi’ne davet etti.

1 Kasım 2020- 28 Mart 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan akademiye son başvuru 19 Ekim!