BIST 1.413

Zehirlenen Anne Köpek Tedavi Altına Alındı

Yemle zehirlenen anne köpek Canlı Hayatı İyileştirme Derneği’ne gelen bir ihbar sonrası hayvanseverler tarafından kurtarıldı.

Zehirlenen Anne Köpek Tedavi Altına Alındı

Kilis Gülbaba Hudut Komutanlığı tarafından bulunan golden cinsi köpek, mide zehirlenmesinden hayvan severler tarafından son anda kurtuldu. Canlı Hayatı İyileştirme Derneği’ne gelen bir ihbar sonrası harekete geçen hayvanseverler, zehirlenen köpeğin tedavisini gerçekleştirdi. Yediği şeyden zehirlenen anne köpek, merkezi sinir sistemi etkilendiği için yürümekte zorluk çekiyor ve 5 yavrusunu emziremiyor.

zehirlenen-anne-kopek-tedavi-altina-alindi

Tedavi sürecinin ardından köpeğin hayati tehlikesinin kalmadığını belirten Gönüllü Veteriner Gizem Yıldırım, “CAHİDE’de gönüllü veterinerlik yapıyorum. Köpeğin nasıl zehirlendiğine dair net bir bilgimiz yok. Sadece bize bir video geldi. Videoda çok aşikardı zehirlendiği. Daha sonra CAHİDE Derneği köpeği yetiştirdi bize. Köpek ciddi anlamda zehirlenmişti ve ciddi anlamda şoka girmişti. Köpeğin yavruları var. Şuanda tedavisi devam ediyor. Hayati tehlikesi kalmadı, kurtardık” ifadelerini kullandı.