BIST 1.480

Erzurum’da Kardeşlik Okulu Açılışı Yapıldı

10.10.2020

Dünya İnsani Dayanışma Derneği’nin (World Human Relief) girişimiyle Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Kavurmaçukuru Mahallesi’nde yaptırılan 6 derslikli Yıldız-Ünal Soyata İlk ve Ortaokulu törenle açıldı.

Erzurum’da Kardeşlik Okulu Açılışı Yapıldı

Erzurum, Aşkale Kavurmaçukuru Köyüne Dünya İnsani Yardım (World Human Relief) Derneği Genel Başkanı hayırsever Doç. Dr. Ayten Zara ve diğer hayırseverler tarafından yaptırılan 8 derslikli Yıldız-Ünal Soyata Ortaokulu Erzunum Valisi Okay Memiş’in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Dernek Kurucu Başkanı Doç. Dr. Ayten Zara, “Burayı sadece okul olarak görmenizi istemem. Biz buraya okul inşa etmedik. Burası farklı mezheplerden, etnik kimliklerden ve siyasi görüşlerden birçok insanın bir araya gelerek inşa ettiği kardeşliktir. Sadece okul değil, kardeşlik yuvasıdır” ifadelerini kullandı.

erzurumda-kardeslik-okulu-acilisi-yapildi

“Okul değil, kardeşlik yuvası.”

Öğrencilerle başlattığı mücadele sonradan desteğin artığını ifade eden Zara, şu şekilde konuştu:  “Aramıza katılan arkadaşlarla, Van ve Kars’ta 1’er, Mardin’de 2 okul yaptırdık. Yöre halkına eğitimler verdik. Afrika’da 1 okul, Nepal’de 1 okul yaptık. Afrika’da yoksul aileler için tarlalar, su kuyuları açtık. Yoksul aileleri güçlendirecek projeler geliştirdik. ve sonra Erzurum’a Aşkale’nin Kavurmaçukuru Mahallesi’ne geldik. Bu okulu bitirdik. Aslında yüzlerce insanın emeğiyle, gönlüyle ve arzusuyla yapılmış bir okul. Yüzlerce farklı siyasi görüşten, farklı etnik kimlikten, farklı mezheplerden katılan yüzlerce arkadaşla birlikte, benim kendim ekibimle birlikte yaptık bu okulu. Bu okul aslında ortak aklın, ortak vicdanın okuludur ve Türkiye’de en çok ihtiyacımız olan da budur. Ortak vicdanın, ortak aklın bir araya gelerek daha fazla çalışmalar projeler üretmesi gerekir. Bu okulu sadece okul olarak görmenizi istemem. Biz buraya sadece okul inşa etmedik. Biz buraya farklı mezheplerden, etnik kimliklerden ve siyasi görüşlerden birçok insanın bir araya gelerek inşa ettiği kardeşliktir. Biz sadece okul değil. Sadece okul değil, kardeşlik yuvasıdır.”