Çölyak Hastaları İçin “Glutensiz Mutfak Uygulamaları”

10.10.2020

Çorum’da çölyak hastalarına glutensiz gıda ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Çölyak Derneği tarafından hayata geçirilen “Glutensiz Mutfak Uygulamaları” projesi tanıtıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce kabul edilen proje kapsamında dernek tarafından oluşturulan Glutensiz Mutfak’ta 30 kursiyere glutensiz yiyecek yapımı için alanında uzman şef ve şef yardımcıları tarafından eğitimler verilecek.

Projenin Çölyak Dernekleri arasında örnek alınan “Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket” projesinin devamı niteliğinde olduğunu dile getiren Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir, “Bir önceki projemiz sayesinde derneğimiz “Glutensiz Mutfağına” kavuştu ve 36 kursiyere glutensiz yiyecek yapım kursları verildi. Birçok üyemiz bu kursları alamadığı için çok üzülmüştü. Şimdi onlara bu imkanı verme şansımız olacak.” ifadelerini kullandı. Demir, proje kapsamında desteklerini gösteren tüm yetkililere teşekkürlerini iletti.