Site rengi

Tasarım

Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Sağanak Yağışlı

Girişimci Kadınlar Yöresel Bebeklerle Barbie’ye Rakip Oldu

Malatya’da Barbie bebeklere karşı “Azet Bacı” ve “Hamdi Dayı” isimli geleneksel bez bebeklerin üretimini sürdüren Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği üyesi kadınlar, kooperatif kurdular.

Girişimci Kadınlar Yöresel Bebeklerle Barbie’ye Rakip Oldu

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 10 yıl önce kurulan ve 70 üyesi olan Girişimci Kadınlar Derneğinde yöresel bebekler yapılıyor. Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Refika Uçar, daha kaliteli malzeme ile daha iyi bez bebekler yapabileceklerini, ancak bunun da maliyeti arttırdığını vurguladı. Uçar, “Bez bebek işini yapmak biraz zor oluyor. Doğal olarakta fiyatları biraz pahalı. Bebeklerimiz 100 TL ve 300 TL arasında. Biraz daha zahmetli olduğundan dolayı fiyatlarımız bu şekilde. Vatandaşlarımıza ve müşterilerimize hizmet sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Uçar, “Derneğimiz vardı ve 10 yıldır Yeşilyurt’ta devam etmekteyiz. Derneğimiz varken de herkese ulaşabiliyorduk. Ama şu anda kooperatif kurduk ve inşallah daha geniş kitlelere ulaşmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği üyesi girişimci Güler Koşar ise, 10 yıldır girişimci kadınlar olarak emek verdiklerini anlatarak, “Kısa zaman içinde kooperatif kurarak hizmetlerimizi kooperatif çatısı altında vermeye devam ediyoruz. Yeşilyurt ilçemize ait doğal ürünleri tanıtmak amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Yeşilyurt’umuz Malatyalı vatandaşlarımızın damak zevkine göre, annelerinin yaptıkları yiyeceklere uygun yemek yapıyoruz. Anne lezzetinde yemek yapıyoruz. Müşterilerimiz eski yemekleri istiyorlar. Araştırıyoruz ve onlar gibi yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Koşar, “Her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimiz de zor ama severek yapıyoruz. Kültürümüz kaybolmasın, yemeklerimiz kaybolmasın diye Malatya’mız ve Yeşilyurt’umuz yemeklerini yapmaya çalışıyoruz. İlgiden dolayı herkese teşekkür ediyoruz. Yemeklere sevgimizi katıyoruz. Bence en önemli olan da bu. Erişte, tarhana, nar ekşisi gibi ürünlerimiz fazlasıyla var. Erişteyi annem yapardı. Çok güzel ve harika olurdu. Annemden kalan bir alışkanlık. Biz de burada yapıyoruz. Ürünlerimiz her bütçeye uygun diyebilirim” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.