Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojilerinde İşbirliği

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM ve Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği (TEHAD) arasında imzalanan protokol ile elektrikli ve hibrit araçlar için işbirliği sağlanacak.

BUÜ, BUTGEM ve TEHAD arasında otomotiv tedarik zinciri için yerlileştirme, teknoloji, kapasite ve insan kaynağı geliştirme amaçlarıyla işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük Binası’nda düzenlenen protokol imza törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BTSO ve BUTGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, TEHAD Başkanı Berkan Bayram, BUÜ TBMYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, akademisyenler, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, ” Bugün imzaladığımız protokol ile BUTGEM ve TEHAD ile ara eleman ihtiyacını karşılamada akademinin yanında yaygın eğitim alanında da usta ve çırak eğitimi noktasında ortaya koyduğumuz iradeyi imzaya da dökmüş olduk. Bursa’mız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Heyet protokolün imzalanmasından sonra Özel Bursa Teknoloji Fen Koleji ve Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin birlikte tasarladığı “Verd-e” isimli elektrikli aracı inceledi.