8. İslam İktisadı Atölyesi Başladı

17.09.2020

İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyetlerini yürüten İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM), İlmi Etüdler Derneği (İLEM), Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD), Sakarya Üniversitesi paydaşlığında ve Albaraka Türk Katılım Bankası sponsorluğunda gerçekleşen 8. İslam İktisadı Atölyesi, “İslam İktisadının Kurumları” temasıyla başladı.

İKAM’dan yapılan açıklamaya göre, bu yıl “İslam İktisadının Kurumları” olarak belirlenen 8. İslam İktisadı Atölyesi, 2013 senesinde “Temel Kavramlar ve Fikirler” temasıyla başlayarak, “İslam İktisadı ve Piyasa, İslam İktisadı ve Emek, İslam İktisadı Perspektifinden Sosyal Adalet, İslam İktisadı Perspektifinden Faiz, İslam İktisadı Metodolojisi, İslam İktisadında Para” gibi başlıkları gündeme getirdi.

İslam İktisadı üzerine çalışma yapan alanının yetkin isimlerin yer aldığı program akademi, ekonomi, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti. Etkinlikte, İslam İktisadı Araştırma Ödülü, İslam İktisadı Katkı Ödülü, İslam İktisadı Uygulama Ödülü, İslam İktisadı Tez Ödülü ve 2020 yılına özel olarak verilen İslam İktisadı Özel Ödülü sahiplerini buldu.