AVM’lerde ‘Güvenli Hizmet Belgesi’ Dönemi Başlıyor

13.09.2020

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında koronavirüse ilişkin AVM’lere ‘Güvenli Hizmet Belgesi’ verilecek. Belgeyi alan AVM’ler yeni koronavirüs önlemleri alacak ve önlemler o anki duruma göre sıkılaştırılabilecek veya değiştirilebilecek.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından İmzalanan protokolle birlikte AVM’lerde masa mesafeleri, asansörlerin kullanımı, dezenfeksiyon işlemleri ve lavaboların temizliği konularında belirlenen yeni standartlar uygulanacak.