Cezayir’de Otizmli Çocuklara TİKA Desteği

07.09.2020

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Cezayir’de otizimli çocuklar için eğitim merkezi inşa etti. Yaklaşık 50 otizmli çocuğun eğitim göreceği merkez 2020-2021 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek.

Başkent Cezayir’in Bentalha semtinde bulunan Sağlığın İyileştirilmesi ve Araştırma Geliştirme Milli Vakfı (FOREM) bünyesinde inşa edilen eğitim merkezinde 4 derslik 1 etkinlik salonu ve 4 bireysel oda bulunuyor. Merkezde Cezayir’in farklı şehirlerinden gelecek olan özel eğitim öğretmenleri ile psikologlara otizmli çocukların eğitimlerinde uygulanan yeni metotlarla ilgili eğitimler de verilecek.