ALTIN 1.022,97

İkizdere Çevre Derneği’nden Kadıköy’de eylem

İkizdere İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından 462 gündür yapılan doğa katliamının duruşması 3 Ağustos’ta Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek. Mahkeme öncesi İkizdere Çevre Derneği Kadıköy’de basın açıklaması düzenledi.

İkizdere Vadisi Doğal Sit Alanı’nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olur’u ile kısmen “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve kısmen “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildiğini anımsatan Baş, şöyle konuştu:

“Halkımız taş ocağına karşı çıktı her türlü hukuk ve meşru mücadelesini vererek bir an önce bu yanlıştan geri dönülmesini haykırdı. Oluşan haklı tepkiyi susturmak ve İkizdere halkını yatıştırmak için bölgeye gelen Ulaştırma Bakanı ve bürokratlar, köylülerimize ve bölgede yaşayanlara sözler verdi.

Köylülerimizin haklı ve meşru mücadelesine rağmen taş ocağı ile başlayan yağma ve talan devam ediyor. Rize asliye mahkemesinde açtığımız davalarda bilirkişinin tespit ettiği ve belgelediği onlarca eksikliğe rağmen, bir anda hokus pokusla eksiklikler tamamlanarak taş ocağı yürütmeyi durdurma gerçekleşmedi.

Buradan tekrar sesleniyoruz: Ormanların ve doğal yaşam alanlarının korunması artık vazgeçilmez bir zorunluluktur. Taş alarak doğaya ve yaşam alanlarına verdiğiniz zararların vebalinden kaçamayacaksınız.”

ETİKETLER: