“Gençler Sigorta Yatırmama Korkusu Yaşıyor”

17.12.2020

Denizli/Tavas Çağırgan Kültür ve Dayanışma Derneği gençliğin ve çiftçilerin sorunlarına değinerek gelinen noktada oluşan tabloya tepki gösterdi.

Temmuz 2020’de kurulan Tavas Çağırgan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Konyalı gençliğin işsizlik ve geleceksizlik kaygılarını dile getirdi. Konyalı “Bu gençlik nereye gidiyor diyorsunuz? Peki gençliği bu hale getiren sizler değil misiniz? Herkes çocuğuna ‘sırtını devlete daya, köyden kurtul git’ diyor. Gençler bir iş yapacak olur, ‘bırak sen yapamazsın oku okuluna bak’ deyip sonra da ‘gençler köyde yaşamak istemiyor, çiftçilikle uğraşmıyor hazırdan yemek istiyor’ diyen ve gençliği bu hale getiren sizsiniz” sözleriyle öfkesini dile getirdi.

“GENÇLİK SİGORTA YATIRAMAMA KORKUSU YAŞIYOR”
Gençlerin köylerden ve tarımdan kopmasını eleştiren Konyalı “Gençliğimiz şuanda  sigorta yatıramama, evlenememe korkusu yüzünden köyde yaşamıyor. Çiftçilik ve hayvancılık yapmıyor yapmak istemiyor, şehirde asgari ücrete talim oluyor” dedi.

“KÖYLER BOŞALIYOR ÜRETİM AZALIYOR”
“Köyler boşalıyor üretim azalıyor” uyarısında bulunan Yahyalı son olarak şunları söyledi; “Tarım biterse gıda biter, tarım biterse hayat biter. Yaşamın temeli sudur, su doğaya doğa da insana hayat verir. Geleceğin teminatı gençler köylerden, tarımdan uzaklaşırsa ülkemizin geleceği pek de aydınlık olmayacaktır. Tarıma yatırım yapılmalı gençlerimiz çifçiliğe teşvik edilmelidir.”