Türk STK’lardan Beyrut’taki Filistinli Mültecilere Eğitim ve Sağlık Yardımı

15.12.2020

Türk sivil toplum kuruluşları (STK), Lübnan’ın başkenti Beyruttaki Filistinli mültecilere eğitim ve sağlık yardımında bulundu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ve Sadakataşı Derneği, 20 Türk STK ile başlattıkları faaliyetler kapsamında Beyrut’ta 30 bin civarındaki Filistinliye ev sahipliği yapan Burc el-Baracne Mülteci Kampı’nda bir poliklinik ile bir uzaktan eğitim merkezi açtı.

Kampta faaliyet gösteren Gavs Yardım Derneği’nde yer alan sağlık polikliniği ve eğitim merkezi Türkiye nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl’ın katıldığı törenle açıldı.

Büyükelçi Çakıl, burada yaptığı konuşmada, Filistin halkı ve davasının Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizerek, hükümet olarak Türkiye’nin Filistin’e verdiği desteğin herkes tarafından bilindiğini söyledi.