“Gastronomi Belgesi” Toplantısı Gerçekleştirildi
Kültür Turizm Bakanlığı ve Gastronomi Turizmi Derneği işbirliğiyle “Gastronomi Belgesi” toplantısı düzenlendi.
Kültür Turizm Bakanlığından yetkilileri Başkontrolör Cengiz Dönmez ve Kontrolör Fatih M. Arslan tarafından katılımcılara aktarılan bilgiler neticesinde Gastronomi Turizmi Derneği katılımcılarına verimli bir toplantı yaşattı. Hijyen kurallarına uyularak düzenlenen toplantıda restoranların büyümeye çalıştığı bir süreç içinde bulunmasının altı çizildi.
Pandemi süreci sonrasında lezzetten sonra aranacak olan kriterlerin başında yer alan hijyen için ihtiyaca yönelik çalışmalar Gastronomi Turizmi Derneği öncülüğünde yürütülen projelerle devam etti.
Toplantı İTO Ziyaretçi Bilgilendirme Kordinatörü Gürben Oğuz İTO Kongreler& Pazarlama Uzmanı Elif Nas Ünal, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı(UCLG-MEWA) Mehmet Duman’ın yanı sıra Oligark İstanbul, Sapa İstanbul, Antiochia, Cnr Otelcilik gibi mekanlar ve Turizmci Reha Arar, GTD Çevre ve Doğa Komitesi üyesi Kevser Başkara, GTD Batı Karadeniz Bölge Temsilcisi Ragıp Bayraktar ve GTD Kurucu Üyelerinden Koraltan Saygın gibi isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.