DOLAR 16,1920

Türk Edebiyatı Vakfı Ödül Sahiplerini Açıkladı

04.11.2020

Türk Edebiyatı Vakfı tarafından bu yıl verilecek olan “Yaşayan Dede Korkut” ve “Türk Dünyasına Üstün Hizmet” ödüllerinin sahipleri açıklandı. Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı’nın yaptığı yazılı açıklamada, “Yaşayan Dede Korkut” ödülünün Azerbaycanlı şair ve yazar Sabir Rüstemhanlı’ya verileceğini bildirdi.

Kabaklı, “Yaşayan Dede Korkut” ödülünün önceki senelerde Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev ve Nimetullah Hafız’a verildiğini aktararak, bu yıl ödül verilecek Sabir Rüstemhanlı’nın, ömrü boyunca Türk kültür ve medeniyetine hizmet eden, Sovyetler Birliği döneminde rejimin tüm baskılarına rağmen eserleriyle milli ruhu yeniden dirilten, milli kökler üzerine inşa ettiği şiirleriyle Sovyetleştirilmeye çalışılan yeni nesillere Türk kimliğini aşılayan biri olduğunu ifade etti.