‘Maharetli Eller Kadın Üretim Pazarı’ Talas’da Açıldı

02.11.2020

Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği(KİGDER) ve Talas Tanıtım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile kurulan Talas Maharetli Eller Kadın Üretim Kooperatifi üyeleri tarafından üretilen el işi ve doğal gıda ürünleri, Talas ilçesinde bulunan Harman Mahallesi Meydanında bulunan ‘Maharetli Eller Kadın Üretim Pazarı’nda satışa sunulmaya başladı.

Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği(KİGDER) ve Talas Tanıtım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile kurulan Talas Maharetli Eller Kadın Üretim Kooperatifi üyeleri tarafından üretilen el işi ve doğal gıda ürünleri, Talas ilçesinde bulunan Harman Mahallesi Meydanında bulunan ‘Maharetli Eller Kadın Üretim Pazarı’nda satışa sunulmaya başladı.

Harman Mahalle Meydanındaki Maharetli Eller Kadın Üretim Pazarı’nın açılışına Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Tanıtım Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necla Erkara, Talas Maharetli Eller Kadın Üretim Kooperatif Başkanı Feride Bilgin, KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu ve kooperatifte üretim yapan kadınlar katıldı. Pazarı gezen Başkan Yalçın hem ürünler hakkında bilgiler aldı, hem de alış veriş yaptı.

Talas Tanıtım Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necla Erkara ise, “Bu pazar, KİGDER ile birlikte Talas Tanıtımın birlikte yaptığı bir projeydi. Kadınlarımızın ürettiği ürünleri burada satışa sunuyoruz. Bunlar hamur işi, reçeller, kış hazırlıkları ve hanımlarımızın yaptığı el işleri. Biz diyoruz ki, kadınımız evde 2 demet maydanoz, soğan üretsin ve getirsin burada satsın çünkü kadınlarımız toplumumuzun temel taşlarıdır. Şu an pandemi nedeni ile de geçim sıkıntısı içerisindeler ve ayakta dursunlar istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Pazar fikrinin yıllardır hayalleri olduğunu söyleyen Talas Maharetli Eller Kadın Üretim Kooperatif Başkanı Feride Bilgin de, “Biz bu hayali gerçekleştirmek için KİGDER ve Talas Dayanışma Derneği olarak yıllardır düşünüyoruz ve 2 derneğinde hayaliydi kooperatif. 49 tane üretici kadınımız ürünlerini satacaklar ve hepsini evinde üretiyorlar bunları. Gıdaların hepsi doğal ortamda üretiliyor, diğerleri de el emekleri. Bunları da satışa sunuyoruz burada. Bu konuyu biz başkanımızla ve belediyenin ekibi ile paylaştığımızda bize çok sıcak geldiler ve bu imkanları sundular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi

Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, “Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği ile Talas Tanıtım Sosyal yardımlaşma Derneği beraber iş birliği yaptık ve bir Kadın Üretici Kooperatifi kurduk birlikte. Yüzde 50’si kadınlardan oluşan bir ülkenin kadınları evde otururken, ekonominin hedeflerine ulaşması mümkün değildir. Kadınlar gördüğünüz gibi birçok şey üretiyorlar ama pazarlama ayağında sıkıntı var. Bunu kooperatifleşme ile çözeceğimiz düşünerek, kooperatifimizi kurduk. Bugün Talas Belediyesi ile yaptığımız protokol sonucu ilk pazarımızı açıyoruz. Bundan sonra inşallah Kayseri’de daha farklı bölgelerde de pazarları yapmayı da hedefliyoruz. Kayseri’ye, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.