Yetimler Vakfı’ndan 300 Öğrenciye Eğitim Desteği

31.10.2020

​Yetimlere yönelik yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim gören 300 yetim öğrencinin tablet ihtiyacını karşıladı.

Yetimler Vakfı koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesiyle derslere erişim sağlayamayan çocuklara yönelik bir kampanya başlattı.

Kampanyaya ilişkin açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi M. Ali Aysu, Tablet ihtiyacı olan yetim öğrencilerin Yetimler Vakfı’na bu yönde talepte bulunduklarını dile getirerek, “Malum olduğu üzere yetimlerimizin geneli maddi sıkıntılar yaşadıklarından dolayı internete bağlanabilmek için evlerinde bir tablet veya bilgisayar yok. Bize bu yönde talepler geldi. Birçok yetim çocuğumuz bizi arayıp ‘biz internetten derslerimizi takip edemiyoruz, arkadaşlarımızdan geri kaldık’ şeklinde bilgilendirmeleri oldu. Biz de Yetimler Vakfı olarak bu çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmamaları için bir kampanya başlattık.” ifadelerini kullandı.

Başlatılan kampanyaya hayırseverlerin duyarsız kalmadığını ifade eden Aysu, “Hayırseverlerimiz yetim çocuklarımıza aldıkları tabletlerle kampanyamıza destekte bulundular. Biz de buna aracı olduk ve yaklaşık olarak 300 adet tableti yetim çocuklarımıza dağıttık.” şeklinde konuştu.