Meme Kanseri ile Mücadele: KahramanımBenim

29.10.2020

GE Sağlık ve Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği iş birliğiyle meme kanserine farkındalık yaratmak adına “KahramanımBenim” kampanyası düzenleniyor.

GE Sağlık bu yılki meme kanseri farkındalık kampanyası kapsamında Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği ile iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında, kanserden kurtulanların, sağlık çalışanlarının ve GE çalışanlarının dahil olduğu, erken teşhisin önemini vurgulayan hikayelerin anlatılması sağlanacak. Böylece herkesin bu mücadelede yer alabileceği ve yapacağı katkıyla aslında birer kahraman olduğu vurgulanacak.

Kampanya kapsamında, 23 Ekim tarihinde Acıbadem Altunizade Hastanesi Meme Kliniği’nden Prof. Dr. Erkin Arıbal, Kadın Kanserleri Derneği Başkanı Arzu Karataş ve GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Canan Özsoy’un katıldığı bir panel gerçekleştirildi. Ayşe Arman’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelde katılımcılar, meme kanseriyle mücadele alanındaki son gelişmelerle ilgili görüşlerini paylaştı.

GE Türkiye Başkanı ve CEO’su Canan Özsoy panelin açılış konuşmasında: “GE olarak 2012’den beri meme kanserine dikkat çekmeyi amaçlayan etkili projeler yürütüyoruz. Bu amaçla bu yıl “KahramanımBenim” diyoruz. Kahramanların meme kanseri ile mücadele eden kişilerle sınırlı olmadığını, farkındalığı artırmak üzere çalışan, düzenli olarak kontrol yaptıran ve bu şekilde sorumluluklarını yerine getiren herkes aslında kahramandır. GE Sağlık olarak uzman ekibimizin çabalarıyla geliştirdiğimiz inovasyonlar, bu alanda çalışan herkesin birer kahraman olduğunu gösteriyor. Ayrıca bu yıl, ülkemizde meme kanseri mücadelesini desteklemek için Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği’ne de destek veriyoruz” dedi.

Kadın Kanserleri Derneği Başkanı Arzu Karataş konuyla ilgili olarak” Ülke olarak genç bir nüfusumuz var ve her yıl aramıza katılan genç kadınlarımızın dikkatlerini, meme kanseri ve erken teşhis, tedavi gibi konulara çekmemiz gerekiyor. Kanser tedavisi konusunda hastaların daha iyi aydınlatılması gerekiyor. Onlara, gerçek ve bilimsel bilgiler verilmeli. Kanserle mücadele eden kadınlar sosyal ve psikolojik yönden desteklenmeli, hasta yakınları da aynı şekilde bu çemberin içine alınmalı. Burada belirtmek gerekir ki bu hastalık yalnızca kadınların değil erkeklerin de sorunu. Ülkemizde her 100 kadın hastaya karşılık 1 erkek meme kanseri hastası var. Ama erkeklerdeki meme kanserinin toplumsal farkındalığı daha düşük. Tüm bu konular çerçevesinde, halkımızın meme kanseri konusundaki bilincini artırmak üzere GE Sağlık ekibiyle el ele vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Umarız bu kampanya ile sesimizi daha çok kişiye duyurabiliriz” dedi.

“KahramanımBenim” sosyal medya kampanyası ekim ayının geri kalanında, 30 yaşın üzerindeki kadınlar arasında erken teşhisin önemi konusunda farkındalık yaratmaya devam edecek. Meme kanseriyle mücadele eden hastaların, onların aile üyelerinin, arkadaşlarının ve sağlık profesyonellerinin kahramanca hikayeleri ekim ayı boyunca paylaşılacak. Kampanyanın sosyal medya ayağında, meme kanseriyle mücadele eden daha fazla kahramana dikkat çekmek için #KahramanımBenim sloganının yer aldığı bir Instagram filtresi kullanıldı. Ayrıca, lansman etkinliği GE Türkiye Linkedin ve YouTube kanallarında yayınlandı.