KADEM ve Kızılay İş Birliğiyle Plazma Bağışı Kampanyası

29.10.2020

KADEM ve Türk Kızılayı, Kızılay haftası için iş birliği yapıyor. KADEM’den yapılan açıklamaya göre, dernek temsilciliklerine plazma bağışı çağrısı yaptı.

KADEM gönüllüleri, Kızılay Haftası dolayısıyla 30-31 Ekim tarihlerinde 48 ildeki temsilcilikleri aracılığıyla Kızılay’ın kan bağışı ile pandemi döneminde Kovid-19 hastalarının tedavisinde büyük önem arz eden immün plazma tedavisi için gerekli plazma bağışı kampanyasına destek veriyor.

Türkiye ve dünyanın içinde bulunduğu bu olağanüstü dönemde Kızılay’ın çalışmalarına destek vermeyi bir sorumluluk olarak gören KADEM, kan ve plazma bağışı yaparak koronavirüsle mücadeleye katkı sağlamayı hedefliyor. Dernek, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden tüm kurum ve kişileri Kızılay’ı kan ve plazma bağışı kampanyasına destek vermeye davet etti.