DOLAR 16,1920

İKOD’dan Cumhuriyet Bayramı Konvoyu

29.10.2020

Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri, Kadıköy’de onlarca klasik otomobilden oluşan konvoy ile Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Klasik otomobiller Hasanpaşa’da Kadıköy Belediyesi önünde bir araya geldi. Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslenen  klasik otomobil bir araya gelerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından düzenlenen programa klasik otomobil tutkunları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İKOD'dan Cumhuriyet Bayramı Konvoyu-2-

Klasik otomobiller, renkli görüntüler eşliğinde Kadıköy caddelerinde konvoy halinde ilerledi. Çevredeki vatandaşlarda cam ve balkonlara çıkarak ellerindeki bayrakları sallayarak kutlamalara  katıldı. Yol boyunca vatandaşlara nostaljik anlar yaşatan klasik otomobillerden oluşan konvoy geçişi Hasanpaşa’da sona erdi. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyesi Serkan Okay da  “Cumhuriyetimizin 97. Yılı anısına İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği olarak bir konvoy oluşturduk. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bize yaktığı Cumhuriyet meşalesini, gelecek nesillere taşımak adına her yıl olduğu gibi bayraklarla balonlarla  süslenmiş araçlarımızla Cumhuriyet coşkusunu yaşamaya çalışacağız diye konuştu. Yeliz Çalış “Çok mutluyuz, Cumhuriyetin 97.yılı. Çocuklarımızı da getirdik bu güzel güne. Koronavirüsün bir an önce bitmesi ve daha büyük coşkuyla daha kalabalık kutlamak istiyoruz” diye konuştu.