Yeni Dünya Kampanyası’nda İlk Tabletler Çocuklara Dağıtıldı

22.10.2020

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile Eski Arçelikliler Derneği’nin (EAD) uzaktan eğitime erişimi kısıtlı öğrenciler için başlattığı Yeni Dünya Kampanyası kapsamında ilk tabletler Beykoz’daki iki köy okulu ve Siirt/Kurtalan’daki bir köy okulundaki öğrencilere dağıtıldı.

Çocukların nitelikli eğitimle buluşması için çalışan ve 25 yıldır 3 milyona yakın çocuğun hayatına dokunan TEGV’in Eski Arçelikliler Derneği (EAD) ve Arçelik ile bir araya gelerek başlattığı ‘Yeni Dünya’ kampanyasına yapılan bağışlarla temin edilen ilk tabletler, Beykoz Kılıçlı İlköğretim Okulu, Sait Taşçıoğlu ilköğretim Okulu ve Siirt Kurtalan’daki Gürgöze İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere dağıtıldı.

22 Eylül tarihinde başlatılan Yeni Dünya Kampanyası ile dezavantajlı bölgelerdeki köy okullarında eğitim gören öğrencilerin tablet desteğiyle uzaktan eğitime erişmeleri amaçlanıyor. Öğrenciler TEGV’de toplanacak bağışlar karşılığında Arçelik’ten temin edilecek tabletlerle hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği derslere, hem de Fen, Matematik, İngilizce, Bilişim, Okuma, Sosyal-Duygusal Öğrenme alanlarında TEGV’in sunduğu okul destek programlarına erişebilecek. Kampanyanın ikinci etabında ise Van/Muradiye ve Hakkari’de belirlenen köy ilkokullarında okuyan öğrencilere tabletleri ulaştırılacak.