Yeşil Bir Dünya İçin: “Umut Ol Gelecek Bahara”

21.10.2020

İnsan Vakfı, ORFAMDER iş birliğiyle Hatay’da çıkan yangın sonucu kaybedilen orman varlığının yeniden kazanılabilmesi için “Umut Ol Gelecek Bahara” sloganıyla fidan dikme kampanyası başlattı.

İnsan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Kızılkoca kampanya hakkında şunları kaydetti: “Yüzlerce hektar ormanı küle döndüren yangının yol açtığı yıkım, sabahın ilk ışıklarıyla daha da görünür hale geldi. Yanmış hayvan cesetleri, çocukların küle dönmüş bisikletleri yürek burktu. Doğanın yok olması demek insanın yok olması nefesin yok olması demek. Biz yaşatmak için elimizden geleni yapacağız.”

ORFAMDER (Orman Fakülteliler Derneği)Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yerli ise “İnsan Vakfı ve ORFAMDER (Orman Fakülteliler Derneği) ile birlikte 11 Kasım’da fidan dikim organizasyonu için Hatay’da çalışmalarımızı başlatacağız. Ormanlarımızın tekrar yeşillendirilmesi adına fidan dikim çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Hatay’ı yine eski yeşilliğine kavuşturmak için herkesi kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kampanyaya katılmak isteyenler için dernek tarafından “Sizde yardım çalışmalarımızın katlanarak büyümesi ve doğa sevgisinin seferberlik haline dönüşmesi, bütün canlıların nefes kaynağı olabileceği bir gelecek istiyorsanız insanvakfi.org.tr web sitesi adresimiz ile online bağışta bulunabilirsiniz.” şeklinde bir açıklama yapıldı.