Pandemide “Gebe Takibi” Rehberi

17.10.2020

Sağlık Bakanlığı, solunum sistemi hastalıklarının yaygın olduğu dönemde gebelerin takibine yönelik hazırladığı rehberi yayımladı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 Bilimsel Danışma Kurulu, Ankara Şehir Hastanesi ile Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniklerinden akademisyenler, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Türkiye Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği, Perinatoloji Uzmanları Derneği ve Türk Perinatoloji Derneğinin katkılarıyla “solunum sistemi hastalıklarının yaygın olduğu dönemde gebelerin yönetimi”ne yönelik rehber hazırlandı.

“Kovid-19 (SARS-CoV-2 enfeksiyonu) Solunum Sistemi Hastalıklarının Yaygın Olduğu Dönemde Sağlık Kuruluşlarında Gebe Takibi” rehberi, Bakanlığın Kovid-19’a ilişkin bilgilerin yer aldığı internet sayfasında yayımlandı.  Hazırlanan rehberde, salgın döneminde gebelik izlemlerinin nasıl yapılacağı, gebelikte viral solunum yolu enfeksiyonlarının yönetimi, hastaneye yatış kriterleri, takip ve tedavi önerileri, doğum şekli ve doğum sonrası takip konularında bilgiler içeriyor.