Ahlat’tan Azerbaycan’a Destek Konvoyu

17.10.2020

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Derneği Ahlat Temsilciliği ve Eğitim Bir-Sen Ahlat Temsilciliği, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan çatışmadan dolayı Azerbaycan’a destek konvoyu düzenledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Derneği Ahlat Temsilciliği ve Eğitim Bir-Sen Ahlat Temsilciliği, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan çatışmadan dolayı Azerbaycan’a destek konvoyu düzenledi.

Konvoy sonunda basın açıklamasını okuyan İHH Ahlat Temsilcisi Emrullah Erkan, Ahlat’taki vatandaşların Azerbaycan için düzenledikleri destek konvoyuna yoğun katılım sağladıklarını söyledi. Erkan, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ermenistan, son saldırılarıyla bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha tüm dünyaya gösterdi. Bizler her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarımızla Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız. Yıllardır Ermenistan’ın saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli tepkiyi ortaya koymayan uluslararası toplum, çifte standardını bir kez daha gösteriyor. Dünya kamuoyunun tepkisizliğinden cesaret bulan Ermenistan, hukuk tanımazlığını daha da arttırarak tüm uluslararası teamülleri hiçe sayan saldırılarına sivil yerleşim yerlerini vurarak devam ediyor. Bu saldırılar karşısında Azerbaycan Devleti ve milletinin haklı davasında yanlarında olduğumuzu, Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda destekçisi ve savunucusu ocağımızı buradan bildirmek istiyoruz. Tüm dünya ülkelerini, vicdan sahibi tüm insanları ve ülkemizdeki herkesi işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede kardeş Azerbaycan’ın yanında yer almaya çağırıyoruz.”