Kadın Kooperatifleri Buluşması Gerçekleştirildi

16.10.2020

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sorumluluğunda, kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, görünürlüklerinin arttırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un video konferans ile katılım sağlamasıyla Kadın Kooperatifleri Bölge Buluşması gerçekleştirildi.

Mersin Valiliği’den yapılan açıklamaya göre, Akdeniz Bölgesi illerini kapsayan toplantıda, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun yanı sıra Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Osmaniye valileri, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, Akdeniz illeri kadın kooperatif dernekleri başkanları ve temsilcileri bir araya geldi.

Kadın kooperatifçiliği alanında iş birliklerini geliştirmek, farkındalık oluşturmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen ve Kadın Kooperatifleri I. Bölge Buluşması’nın ikincisi olarak düzenlenen çevrimiçi toplantıda konuşan Bakan Selçuk, “Kadın Kooperatifleri II. Bölgesel Buluşması, kadın girişimciliğinin, kadın emeğinin, kadın dayanışmasının en güzel örneklerinden biri. Bu buluşmanın Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği tarafından ilan edilen Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nde düzenlenmesi de son derece anlamlı. Ben bu vesile ile bütün çiftçi kadınlarımıza tarımsal üretimdeki emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kadın Kooperatifleri Buluşması Gerçekleştirildi (2)

Toplantı, Akdeniz Bölgesi kapsamında katılım gösteren 8 il valisinin selamlama konuşmalarının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlerinin illerde oluşturulan kadın kooperatif çalışma gruplarının bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetlerini içeren sunumları ile devam etti. Kadın Kooperatiflerinin sorunlarının dile getirildiği toplantıda, kooperatif temsilcileri de birer konuşma gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen toplantıda, kadın kooperatifleri başkanları, kendi illerinde gerçekleştirdikleri örnek uygulamalardan bahsedip, başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştılar.