BIST 1.431

Elazığ’da “Engelleri Kaldırıyoruz”!

16.10.2020

Hollanda Türk Federasyonu, Umut Köprüsü Yardımlaşma Derneği, Türk İslam Kültür Vakfı ile Ülkü Ocakları Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Engelleri Kaldırıyoruz” projesi kapsamında hayırseverlerin desteğiyle alınan 80 adet akülü araç ile 50 tekerlekli sandalye engeli bulunan bireylere dağıtılmaya başlandı.

Elazığ’da “Engelleri Kaldırıyoruz”!

Hollanda Türk Federasyonu tarafından Umut Köprüsü Yardımlaşma Derneği, Türk İslam Kültür Vakfı ile Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından Elazığ ve ilçelerinde bulunan engelli vatandaşlar için çalışma yapıldı. Engelleri kaldırıyoruz projesi kapsamında yapılan çalışmada hayırseverlerin desteğiyle 80 adet scotter ve 50 adet tekerlekli sandalye alındı. Alınan araçlar, Gençlik Merkezi futbol sahasında Covid-19 salgını tedbirleri dahilinde engeli bulunan bireylere verildi.

Elazığ'da Engelleri Kaldırıyoruz! (2)

Düzenlenen törende konuşan Federasyon Başkanı Tahsin Çetinkaya, farkındalık adına bir proje başlattıklarını ve bu kapsamda engelli vatandaşlara akülü araç hediye ettiklerini belirterek”Teşkilatımıza bağlı Hollanda Umut Köprüsü Yardımlaşma Derneği ile başlattığımız ve Elazığ Ülkü Ocaklarının da katkılarıyla proje sonucu engelli kardeşlerimiz için getirmiş olduğumuz 80 adet akülü araba ve yetişkin tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bugüne kadar sayısız şekilde tekerlekli ve akülü sandalye ihtiyaç malzemeleri yardımlarıyla engelli vatandaşlarımıza destek olduk. Hedefimiz bir nebze de olsa engelli vatandaşlarımızın sürdürülebilecek ortamı sağlamak, empati yapmak ve onlarla beraber olmak ve farkındalık oluşturmak” dedi.