Bafralı Kadınlar “Bisiklet Sürme Eğitimi” Alıyor

16.10.2020

Bafra’da faaliyet gösteren Bafra Umut Derneği, Bafralı kadınlara Bisiklet Sürme Eğitimi veriyor.  Eğitimle ilgili bilgi veren Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin, “Burada ev kadınlarına bisiklet denge sürüşlerini öğretmek, bisikletli yaşamda kadınlarının da yerini olduğunu göstermek, farkındalık oluşturmak için çalışmalara başladık. Şu anda 10 öğrencimiz var. Pandemiden dolayı da beşerli olarak öğrencilerimizi alarak bisiklet sürüşlerini öğretiyoruz. Kadınlarımıza bahçemizde denge ve sürüşleri öğrettikten sonra sedde yolunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yolunda devam ediyoruz. Dilerim ki Bafra’nın içinde de bisiklet yolları olsun. Kadınlarımız bisikleti spordan ziyade şehir içerisinde ulaşım yolu da olarak kullanabilsinler. Tek dileğimiz bu” dedi.

Bafralı Kadınlar Bisiklet Sürme Eğitimi Alıyor (2)

Çarşamba, cuma ve pazar günleri 15.00 – 17.00 saatleri arasında Fatih Mahallesi BAFUMBİS Bafra Umut Derneği bisiklet evi önünde gerçekleştirilen eğitim, bisiklet sürmeyi bilen bilmeyen herkesi bekliyor.