TED Genel Müdürü Atabay BTEC’in Uluslararası Elçisi Olarak Seçildi

15.10.2020

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Müdürü Sevinç Atabay, dünyanın önde gelen eğitim şirketlerinden olan Pearson tarafından BTEC’in (Business Technology and Education Council) ilk Uluslararası Elçisi olarak görevlendirdi.

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Müdürü Sevinç Atabay, eğitim alanındaki yeni uluslararası görevi hakkında şunları söyledi; “Ülkem adına, Pearson’ın ilk BTEC Uluslararası Elçisi olmaktan gurur duyuyorum. 40 yıldır eğitimciyim ve birçok ulusal ve uluslararası görevde bulundum. Amacım deneyimlerime dayanarak, mesleki eğitim ve öğrenim yoluyla öğrencilerin yeterliliklerini geliştirmek. 2015 yılında TED Ankara Koleji’nde, öğrencileri iş hayatına ya da uluslararası eğitim kurumlarında yüksek öğrenime hazırlayacak mesleki eğitimler sunabilmek için BTEC yeterliliklerini ve becerilerini okulun mevcut akademik programına dahil etmeye karar verdim. Bunun bölgemizde ve uluslararası alanda benzerlerinin yapılabileceği yenilikçi bir model olduğuna inanıyorum. Bu model gençler ve yetişkinlerin eğitim yolculuklarının her aşamasında uzmanlaşmasına, teknik bilgi edinmesine ve uluslararası düzeyde kabul gören akreditasyon ve belgeler kazanmasına olanak sağlıyor.”

Pearson’da BTEC Programları Kıdemli Başkan Yardımcısı görevini yürüten Cindy Rampersaud, ise ” Türkiye’de teknik ve mesleki eğitim alanındaki öncü çalışmaları ve başarılarının yanı sıra TED okullarının BTEC yeterliliklerini kullanarak mesleki müfredatında uluslararası standartları benimsemiş olması nedeniyle Sayın Atabay’ı ilk BTEC Uluslararası Elçimiz olarak atamaktan mutluluk duyuyoruz. Mesleki eğitim alanındaki kapsamlı deneyimini ve uzmanlığını uluslararası boyutta uygulamak, yetişkinlerin ve gençlerin yaşamlarında ilerleme kaydetmeleri, iş dünyasındaki değişimlere uyum sağlamaları ve ekonomik ve sosyal büyümeye katkı sağlamaları konularında Atabay’ın yapacağı yönlendirmeler ve katkıları için şimdiden teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.