EGİAD Robotik Teknolojiyi Değerlendirdi

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), robot teknoloji alanındaki gelişmeler ve robotların yakın gelecekte iş yaşamına nasıl entegre edileceğine dair öngörülerin değerlendirildiği bir etkinlik düzenleyerek tüm bu gelişmeleri masaya yatırdı.

Teknoloji ve iş süreçlerini yakından takip eden, Endüstri 4.0 sürecine üyelerinin daha kolay uyum sağlaması için bilgilendirme etkinlikleri düzenleyen Ege Genç İş İnsanları Derneği, robot teknoloji alanındaki gelişmeler ve robotların yakın gelecekte iş yaşamına nasıl entegre edileceğine dair öngörülerin değerlendirildiği önemli bir etkinlik ile üyelerini buluşturarak tüm bu gelişmeleri masaya yatırdı.

Verimlilik, ölçülebilirlik, kaliteli ve düşük maliyetli üretim ve hizmetler gibi kavramlar gün geçtikçe önem kazanıyor. Bu amaca hizmet eden yazılımlar ve ürünler de aynı ölçüde önemli araçlar haline geliyor. EGİAD üyesi Alper Can’ın yazılım firması ve İstanbul merkezli bir firma ile iş dünyasını bir araya getiren EGİAD, operasyon ekipleri tarafından yönetilen ve sanal iş gücü olarak çalışan yazılım araçları olan RPA sistemlerini inceledi. EGİAD üyesi Alper Can’ın moderatör, İstanbul merkezli firmanın Pazarlama ve İş Geliştirme Uzmanı Neslihan Çift ve firma danışmanlarından Özgür Cengiz’in konuşmacı olduğu etkinlikte; gerçek bir çalışan gibi günlük görevleri yürütebilen bir sistem olarak faaliyet gösteren RPA’nın, satış pazarlama, operasyon, üretim, tedarik, insan kaynakları gibi pek çok alanda kullanılabildiğine değinildi.