Uluslararası Yol ve Dağ Bisikleti Yarışları Sona Erdi

12.10.2020

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ, Erciyes Yüksek İrtifa Spor Turizmi Derneği, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliği ile Erciyes Dağı’nda gerçekleştirilen Uluslararası Yol ve Dağ Bisikleti Yarışlarının son etabı gerçekleştirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ, Erciyes Yüksek İrtifa Spor Turizmi Derneği, Velo Erciyes Organizasyonu, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliği ile Develi Belediyesi, Spor AŞ, Kayseri Ulaşım AŞ, İl Sağlık Müdürlüğü ve Oran Kalkınma Ajansı gibi kuruluşların destekleriyle Erciyes Dağı’nda gerçekleştirilen Uluslararası Yol ve Dağ Bisikleti Yarışlarının son etabı düzenlendi.

Organizasyona Türkiye’nin yanı sıra Fransa ve Kazakistan’dan katılan 25 sporcu, zorlu parkurda pedal çevirdi. Sporcular, Erciyes Dağı’nın 2 bin 200 metre rakımında inşa edilen parkurda inişli çıkışlı arazi şartlarında 27 kilometre mesafe kat etti.

Yarışlarda elit erkeklerde Fransa’nın Giant France XC Team takımından Thibault Daniel birinci, Clup Cycliste Grand Remis takımınından Clement Auvin ikinci, Brisaspor’dan Abdülkadir Kelleci üçüncü oldu. İki kişinin yarıştığı elit kadınlarda ise Brisaspor’dan Semra Yetiş birinciliği, Zehra Kargın da ikinciliği elde etti. Junior erkeklerde ise Kazakistan Ulusal Takımı’ndan Yegor Karassyov birinci, Talas Gençlik Spor Kulübünden Mehmet Can Çukur ikinci, Kayseri Gençlik ve Spor Etkinlikleri Kulübünden Davut Duman üçüncü oldu. İki kişinin mücadele ettiği junior kadınlarda da Talas Gençlik Spor Kulübünden Funda Taşkın birinciliği, Kayseri Gençlik ve Spor Etkinlikleri Kulübünden Melike Havva Yiğit ikinciliği elde etti.

Yarışlarda dereceye giren sporculara ödülleri törenle verildi.