Bursa’da Çevrimiçi Kırım Tatarca Dersleri Başladı

11.10.2020

Kırım Derneği Bursa Şubesi’nin 5 yıldır düzenlediği Kırım Tatarca kursu bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle internet üzerinden yapılmaya başlandı.

bursada-cevrimici-kirim-tatarca-dersleri-basladi (2)

Kırım Derneği Bursa Şubesi’nin sosyal medya hesabı üzerinden Kırım Tatarca online derslerin başladığına ilişkin bir duyuru yayımladı. 7 Ekim’de ilk dersin işlendiği belirtilen açıklama şu şekilde:

“Bursa Kırım Derneği olarak 5 yıldır derneğimizde yüz yüze yapılan Kırım Tatarca kursumuzu bu yıl ilk kez internet üzerinden yapmaya başladık. İlk dersimizi 07 Ekim Çarşamba akşamı kursumuza kesin kayıt yaptıran 30 kişiden 24 katılımcı ile gerçekleştirdik. Kurslarımız her hafta Çarşamba günleri saat 20.00-21.40 arasında 40 dakika ders, 20 dakika ara, 40 dakikalık ders zamanlar ile canlı ders olarak yapılacak . Kursumuz bu yıl “Temel-başlangıç” seviyesinde online olarak başladı.

Canlı yapılan derslerimiz video olarak kayıt edilip sonrasında derse katılamayan veya aynı dersi tekrar izlemek isteyenler için kullanıma sunuluyor. Ayrıca derste işlenen konular , ders notları da aynı şekilde kursiyerlerin kullanımında oluyor. Online Kırım Tatarca dil kurslarımız Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi , Kırım Tatar ve Türk Dilleri Fakültesi Eski Öğretim Üyesi Sn. Şemsiye Satı verilmektedir.”