12. Uluslararası İstanbul Sigorta Konferansı Başladı

Sigorta Tatbikatçıları Derneği (STD) tarafından bu sene 12’ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Sigorta Konferansı pandemi nedeniyle online olarak başladı.

Pandemi koşullarına uygun olarak dijital ortamda webinar olarak başlayan konferansın ilk iki oturumu yoğun katılımla gerçekleşti. Bin kişilik kapasitenin aşıldığı konferansın 8 Ekim’de yapılan ilk bölümünde açılış konuşmaları ve sonrasında 2 ayrı oturumda “Sigortacılıkta Büyüme Fırsatları” ve “Yeni Düzende Çalışma Hayatı” başlıkları ele alındı.

Genel moderasyonunu STD Başkan Yardımcısı Menekşe Uçaroğlu’nun yaptığı 12’inci Uluslararası İstanbul Sigortacılık Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Sigorta Tatbikatçıları Derneği Başkanı Fahri Altıngöz,“Bu yıl sektörümüzde milat niteliğinde olan bir gelişme yaşandı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK)kuruldu. Rekabet ortamını destekleyici olacağını ve kurumsallaşma sürecine olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz. Pandemiyle iş yapış biçimi, müşteri ihtiyaç ve beklentileri değişti. Teknoloji, insan kaynağı ve siber güvenlik konuları, kritik öneme sahip oldu. Dijitalleşme yatırımlarını önceden yapan, süreci çevik yönetebilen, insan kaynağına yatırım yapan ön plana çıkacak” ifadelerini kullandı.

İlk Oturum “Sigortacılıkta Büyüme Fırsatları”

Günün ilk oturumu olan “Sigortacılıkta Büyüme Fırsatları” oturumunda, Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, Axa Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, Milli Reasürans Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Fikret Utku Özdemir, Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, Türkiye Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Cenk Kurt ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Alper Karayazgan gibi sektör temsilcileri konuşmalarını yaptı.

İkinci Oturum “Dijitalleşme/Otomasyon ve İş Süreçlerinin Geleceği”

Günün ikinci oturumuna sigorta ve reasürans sektörünün küresel temsilcileri katıldı. Türkçe ve İngilizce olan oturuma Türkiye temsilcisi olarak Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren’in katılım gösterdiği oturumda konuşma yapan olan diğer isimler ise; Lloyd’s Orta Doğu ve Türkiye Bölge Müdürü Andrew Woodward, Munich Re Müşteri Yöneticisi Tobias Sonndorfer, Swiss Re Batı ve Güney Avrupa Pazar Yöneticisi Nikhil da Victoria Lobo, Verisk Solutions Müdürü Tom Johansmeyer, Willis Re Genel Müdürü Maurice Williams.