BIST 1.413

16. Türsak Çocuk Festivali Film Gösterimleri Başlıyor

08.10.2020

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı tarafından gerçekleştirilen 16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali, 9-15 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Samsun’da yapılacak film gösterimleriyle minik sinemaseverleri sinema salonlarında buluşturacak.

16. Türsak Çocuk Festivali Film Gösterimleri Başlıyor

Çocukların sağlıklı bir hobi edinmelerine, sanatsal üretim gerçekleştirmelerine, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine rehberlik etme hedefi ile gerçekleştirilen TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali’nin 16’ncısında film gösterimleri sinema salonlarında başlıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TÜRSAK Vakfı iş birliğiyle bu yıla özel olarak açılışı dijital dünyada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleştirilmişti. Film gösterimleri ilk olarak çevrim içi ortamda yapılan festival, bu kez de sinema salonlarındaki film gösterimleriyle minik sinemaseverleri en eğlenceli animasyon filmlerle buluşturacak.

9-15 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Samsun’da gerçekleşecek olan film gösterimleri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün 23 Haziran 2020 tarihli “Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi” kapsamında alınacak tedbirlere uygun olarak düzenlenecek.

16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali kapsamında gösterime girecek filmler arasında; iki balık Bella ve Milo’nun okulda yaşadıkları maceraları anlatan Akıllı Balık, Kraliçe Elizabeth’in sadık dostu Corgi adlı bir köpeğin kaybolduktan sonra yaşadığı maceralara odaklanan Corgi, Noel Baba’nın kayıp kızağını bulmakla mükellef Elf ekibinin macerasını işleyen Elfland – Yeni Yıl Dedektifleri, Condorito ve arkadaşlarının maceralarının ilk defa sinema perdesine geldiği Kahraman Tavuk Uzayda, Gerda’nın arkadaşlarının yardımlarıyla ailesini kurtarmaya çalışmasını anlatan Karlar Kraliçesi 4, penguen pilotlar Flip ve Zooey’nin maceralarının geçtiği Penguenler Takımı Uzayda, yeteneği ve söz dinlemez tavırlarıyla nam salmış Vladimir ile uyuşuk çömez Hector isimli iki ajanın, çalınmış gizli materyal Radiuzite’ı bulmaya çalışmalarını konu edinen Süper Ajanlar ve sevilen çizgi dizi Vikingler’in kahramanlarının yeni maceralarının anlatıldığı Vikingler: Büyük Macera yer alıyor.

Festival filmleri cinemaximum.com.tr ya da sinema gişelerinden alınabilecek.