İstanbul Moda Konferansı Açılışı Gerçekleştirildi

13. İstanbul Moda Konferansı, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Hadi Karasu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) desteği ile bu yıl 13’üncüsü düzenlenen İstanbul Moda Konferansı’nın açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Moda Konferansı’nda tedarik zincirindeki değişim, dijitalleşme ve salgın sonrası Türkiye’yi bekleyen fırsatlar mercek altına alınırken, salgın nedeniyle tamamen online olarak gerçekleştirilen organizasyonun bu yıl ki teması “Fashion’s Wake Up Call” olarak belirlendi.

Konferansta dönüşüm, dijitalleşme, sürdürülebilir çevre dostu üretim ve markalaşmanın yanı sıra pamukta sürdürülebilirlik konusu ele alırken TGSD Başkanı Hadi Karasu açılışta konuşmasında, küresel iş süreçlerinde 15-20 yıldır ciddi bir tıkanma yaşandığını belirterek, salgın sürecinin tıkanıklığı aşacak yenilenmeyi, değişimi, dönüşümü ve uyanışı acil ihtiyaç haline getirdiğini söyledi. İhtiyacı yıllar önce fark ederek bu konuya kafa yorduklarını dile getiren Karasu, ilk kez online düzenlenen konferansı “moda endüstrisinde dönüşüm başladı” teması ile yaptıklarını aktardı.