Farkındalık Gününde Engelli Gençlere Anlamlı Hediye

06.10.2020

6 Ekim Dünyü Serebral Palsi Farkındalık Günü’nde Yeni Yaşam Engelliler Derneği tarafından iki engelli çocuğa bir walker ve engelli bisikleti hediye edildi.

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği ve Türkiye Cerebral Palsy Federasyonu’nun çalışmaları ile sağlanan bir adet engelli bisikleti ile 1 adet Walker düzenlenen törenle çocuklara hediye edildi.

Törende konuşan Cerebral Palsy Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, devlet ve meslek liselerinin bisiklet destek teknolojisine önem vermeleri konusunda çağrı yaparak, “Destek teknolojisi, ergonomi, spastik engelliler için çok önemli. Hem devletimizin, he de teknik liselerimizin bu konuya önem vermelerini istiyoruz. Bizim açımızdan bu çok önemli. Artık fizik tedavinin modeli değişti. Ergonomi ve Ergoterapistler öne çıktı. Kaldı ki bu konu fizik tedavide olmazsa olmazdır. Bir Cerebral Palsilinin yemek yiyeceği çatal, kaşıktan oturacağı koltuğa kadar, bindiği araçlardan binaların yapısına kadar her şeyin ergonomisi çok önemlidir. Artık yapılaşmada da bunlara mutlaka dikkat edilmelidir” şeklinde konuştu.