ÇEKÜL Kayseri’den Belediye’ye Övgü

06.10.2020

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin doğa, tarih ve kültür alanındaki gözde turizm faaliyetlerinden birisi olan Koramaz Vadisi’ni turizme kazandırma çalışmaları, ÇEKÜL Vakfı’ndan övgü aldı.

ÇEKÜL Vakfı Kayseri Temsilcisi Dr. Osman Özsoy yayımladığı yazısında, Başkan Büyükkkılıç’ın Koramaz ile ilgili yaptığı çalışmaların ve akademisyenlere verdiği desteğin öneminin büyük olduğuna işaret etti. Soyut desteğin yerini somut desteğe bıraktığın bunun örneklerini Koramaz’da görmenin mümkün olduğuna işaret eden Prof. Dr. Özsoy, yazısının bir bölümünde “Yerel yöneticilerimizin son zamanlardaki yüksek ivmeli, içten gayretlerinin altında iki temel gerekçe fark edilmekte: Altyapı ve temel hizmetlerin bir noktaya gelmesiyle yeni yeni kültür, sanat ve korumaya inanmayla gelişen, doyurucu bir kültür bilinci seviyesine ulaşılması; yeterli ve doğal ihraç değeri olmayan, yüksek teknoloji üretemeyen kentlerin kültür ve doğa envanterine sahip çıkmaları, ekonomik açıdan değerli düşünce ve uygulamaları.” ifadelerine yer verdi.