BIST 1.480

Arıcılar Vali Doruk’u Ziyaret Etti

06.10.2020

Şavşat Kafkas Arısı Bal Üreticileri Derneği Başkanı Temel Şimşek ve yönetim kurulu üyesi İkram Bahçeci Artvin Valisi YIlmaz Doruk’u ziyaret etti.

Arıcılar Vali Doruk’u Ziyaret Etti

Gerçekleşen ziyarette Vali Yılmaz Doruk’a dernek ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Şavşat Kafkas Arısı Bal Üreticileri Derneği Başkanı Temel Şimşek, Şavşat’ın coğrafi konum ve bitki çeşitliliği bakımından arıcılığa son derece müsait bölge olduğuna dikkati çekti.

Şavşat balının Türkiye’de tercih edilen ballar arasında yer aldığını belirten Şimşek, “Bu yılki bal hasadını geçtiğimiz günlerde yaptık. Ancak mevsim şartlarından dolayı istediğimiz bal rekoltesine ulaşamadık. Kooperatifimizin üyelerine uygulamalı eğitimler vererek arıcılığın ilçemizde daha da gelişmesi ve kaliteli bal üretimi yapılabilmesine büyük bir gayret gösteriyoruz.” dedi.

Vali Doruk ise Artvin’in arıcılık anlamında özel bir coğrafyaya ve zengin çiçek florasına sahip olduğuna işaret ederek, Artvin balının marka haline getirilmesi için Valilik olarak büyük gayret sarf ettiklerini söyledi.