BIST 1.418

Başkan Ergül: Çamur Atılmaya Çalışılıyor

05.10.2020

Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül, Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz günlerde çeşitli sosyal medya ve haber sitelerinde Anadolu Basın Yayın Birliği adına çıkan paylaşımlarla ilgili açıklamada bulundu. Ergül kartın dernek kartı olduğunu, çamur atılmaya çalışıldığını söyledi.

Başkan Ergül: Çamur Atılmaya Çalışılıyor

Çeşitli sosyal medya ve haber sitelerinde Anadolu Basın Yayın Birliği adına çıkan paylaşımlarla ilgili açıklamada bulunan birliğin Genel Başkanı Salih Ergül, paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bahsi geçen kartın onursal üyelere verilen kart olduğunu belirterek, “Kahramanmaraş’ta bazı sosyal medya ve çeşitli internet sitelerinde çıkan haberler doğru değildir. ‘Kasaplara Basın kartı, hem de okkalısından. Hem araca, hem de kendisine’ başlıklı haber tamamen kıskançlık ürünüdür. Anadolu Basın Yayın Birliği’nin Kahramanmaraş şube başkanı iken görevden aldığımız vatandaş, art niyetli olarak böyle bir haber yapmıştır. Anadolu Basın Yayın Birliği tüzüğünün 3’üncü paragrafında aynen şöyle denilmektedir. “Derneğe maddi ve manevi katkı sağlamış bulunanlar, yönetim kurulu kararı ile onursal üye olarak kabul edilebilir”. Adı geçen oda başkanı da bizim onursal üyemizdir.” şeklinde konuştu.

Sarı basın kartının yalnızca İçişileri Bakanlığı tarafından gerekli incelemelerden sonra verildiğinin altını çizen Ergül yapılan haberler için yasal işlem başlatacaklarını söyledi.