DOLAR 16,1920

Uluslararası Doktorlar Derneği Uyardı: En Problemli Dönemdeyiz

04.10.2020

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Diyarbakır temsilcisi Dr. Eşref Araç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu.

Dr. Araç derneğin il binasında düzenlenen toplantıda basın mensuplarına yaptığı açıklamada kentte, pandeminin başlangıcından bu yana 2 bin 500 sağlık çalışanına siperlik, dernek bünyesinde psikososyal destek verdikleri 250 yetim ve ailelerine de kişisel hijyen paketi ulaştırdıklarını ifade etti.

Araç, salgının henüz bitmediğine işaret ederek, şunları kaydetti: “Hala başındayız gibi düşünsünler. Şu anda en problemli dönemin içerisindeyiz. Önümüz kış. İnfluenza dediğimiz, diğer soğuk algınlıklarıyla bu hastalığın biraz daha fazla görülebileceği ya da görüldüğünde kış hastalıklarıyla daha kötü seyredeceğini tahmin ediyoruz. Bu anlamda maske, mesafe ve el yıkanması hiçbir zaman aksatılmamalı. Herkes kendisi ya da karşısındaki koronavirüs taşıyıcısıymış gibi düşünüp buna göre hareket etmeli.”