Pamuk Hakkındaki Gerçekler Açıklanacak

03.10.2020

Ana teması “Pamuk Hakkında Gerçekler” olan 7 Ekim Dünya Pamuk Günü etkinliği kapsamında Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve İyi Pamuk Uygulamaları Derneği iş birliğince pamuğun Türk ekonomisine katkıları ve sektörün geleceği için atılması gereken adımlar kamuoyu ile paylaşılacak.

Ege Bölgesi’nin en önemli tarım ürünlerinden, ‘beyaz altın’ olarak tanımlanan pamuğun Türk ekonomisi için önemi, 7 Ekim 2020 Çarşamba günü Dünya Pamuk Günü’nde konunun tarafı kurumlarca düzenlenecek üç farklı online toplantı ile kamuoyu ile paylaşılacak.

Etkinlik, Ulusal Pamuk Konseyi, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Söke Ticaret Borsası, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, İyi Pamuk Uygulamaları Derneği iş birliği ile düzenlenecek.

“Pamuk Türkiye için neden önemlidir?” başlıklı açılış oturumunda Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık’ın moderatörlüğünde; Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nejat Sağel, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul ve İyi Pamuk Uygulamaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leon Piçon, pamuğun ülke ekonomisi için öneminin altını çizecekler.