Kayseri’de Milli Şuur Çalıştayı

03.10.2020

Bir Memleket İstiyorum Eğitim ve Kültür Derneği, Kayseri’de Millî Benlik, Millî Şuur, Millî İstikamet noktasında yaşanan zaafiyetleri geniş perspektifle değerlendirmek ve çözüm bulmak amacıyla “Milli Şuur Çalıştayı” düzenliyor.

Bir Memleket İstiyorum Eğitim ve Kültür Derneği, Kayseri’de Milli Şuur Çalıştay’ı yapacağını duyurdu. Dernekten yapılan açıklamada “Kentimiz dahilinde, Millî Benlik,  Millî Şuur,  Millî İstikamet noktasında zaafiyetlerimizi geniş perspektif ile alanında uzman eğitimciler ile ele alarak,  çözümler ortaya koymak ve uygun şekilde eğitim alanı açmak şeklinde değerlendirme yapılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

İlk okul çağından başlayarak gençleri topluma iyi bireyler olarak kazandırmayı amaçlayan çalıştayın ana konuları, “Deistlik, ateistlik kıskacı, batı taklitçiliği ve kurtulmanın şifreleri, Milli şuur, Millî Benlik, Millî istikamet nedir?, İstikametini şaşıran nesiller ve uyuşturucu kullanımı, Milli Tarih, Millî Benlik Şuuru, Millî İstikametimiz nasıl olmalıdır?” olarak belirtildi.