Engellilere Süs Kabağı Oymacılığı ve Boyama Kursu
Akademi Kültür ve Eğitim Derneğinin (AKED) ERASMUS Avrupa Birliği Yetişkin Eğitimi Projesi kapsamında, Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği ve Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi desteğiyle engellilere süs kabağı oymacılığı ve boyama kursu verildi.
AKED Başkanı Suzan Avanoğlu, Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi binasında gerçekleştirilen etkinliğin çok verimli geçtiğini söyledi. Engellilere yönelik bir proje hayata geçirildiğini belirten Avanoğlu, “Engelli bireylere el sanatları öğreterek girişimcilik kazandırmayı planlıyoruz. İngiltere koordinesindeki proje Türkiye, İtalya ve Romanya ortaklığında yürütülüyor. Bu kapsamda engellilere el sanatları ve girişimcilik kursları verilecek.” dedi.
Engellilerin sosyalleşip topluma uyum sağlamasının hedeflendiğine işaret eden Avanoğlu, proje sonunda elde edilen ürünlerin engelliler yararına satışa sunulacağını dile getirdi.
