Online Satışlarda yüzde 100 Artış Yaşandı

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, “Züccaciyede pandeminin başında yüzde 30 olan online satış artışı, temmuz ve ağustosta, düğünlerin ve konuttaki hareketliliğin sayesinde yüzde 100’e ulaştı.” dedi.

Dernek Başkanı Öksüz, pandemi nedeniyle ihracatta mart ve nisanda düşüş yaşandığını, mayısta hızlıca toparlandıklarını kaydederek, artışın haziran ve temmuzda sürdüğünü, ilk 7 ayda pandemiye rağmen 2,7 milyar dolarlık dış satış gerçekleştirdiklerini bildirdi. Sanal fuar ve ticaret heyetleriyle çalışmaya sürekli devam ettiklerini, bu yılı 2019’a göre kayıpsız kapatmayı hedeflediklerini anlatan Öksüz, “Amacımız; markalaşma yoluyla dünyadaki gücümüzü ve ihracat payımızı, katma değeri yüksek ve inovatif ürünlerle daha artırmak ve kilogram birim fiyatını yükseltmek.” şeklinde konuştu.

ZÜCDER Başkanı Öksüz 15 Haziran’da nikah salonlarının, 1 Temmuz’da da düğün salonlarının açılması ve konut satışlarıyla iç pazarın hareketlendiğini söyledi. Pandemi nedeniyle çiftlerin alışverişlerini online ortamdan gerçekleştirdiğini dile getiren Öksüz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Son dönemde, üyelerimizden aldığımız bilgilere göre online satışlarda çeyiz nedeniyle ürün alanların sayısında geçtiğimiz döneme göre yüzde 100’lük bir artış gözlemlendi. Züccaciyede pandeminin başında yüzde 30 olan online satış artışı, temmuz ve ağustosta düğünlerin ve konuttaki hareketliliğin sayesinde yüzde 100’e ulaştı.”