BIST 1.480

BAFRAGİAD’dan Valiye Tarım Teknoparkı Projesi

Bafra Genç İş İnsanları Derneği (BAFRAGİAD) Başkanı Burak Özturan ve yönetim kurulu üyeleri Samsun Valisi Zülküf Dağlı’ya ziyarette bulundu. Gerçekleşen ziyarette Bafra’nın tarım konusundaki potansiyelleri ve bölgenin en büyük ovası olması nedeniyle Samsun’da yapılması planlanan Tarım Teknoparkının Bafra’da yapılması için seferberlik başlatıldı.

BAFRAGİAD’dan Valiye Tarım Teknoparkı Projesi

Samsun Valisi Sn. Zülkif Dağlı ile Bafra Tarım Teknoparkı hakkında istişarede bulunan BAFRAGİAD başkanı Burak Özturan ve beraberindeki yönetim kurulu heyeti, Bafra’da bulunan turizm ve işletme fakültelerinin bulunduğu arsa içinde organize sanayi bölgesine de komşu 400 dönümlük alanda kurulacak bir tarım teknoparkının projesel bilgisini verdi.

Derneğin hazırlamış olduğu proje ile birlikte içerisinde idari merkez, ekim alanları, hizmet destek birimleri, ar-ge laboratuvarları, ürün işleme birimleri, ambalajlama, depolama ve lojistik destek birimleri ile mahsullerin daha kaliteli yetiştirilmesini ve alıcıya ulaştırılmasına kadar her türlü bilimsel çalışma ve destek üreticiye sağlanmış olacak.

Vali Dağlı, projenin paydaşlarıyla birlikte fizibilite edilip gerekli araştırmalar neticesinde  yerinde incelemelerde bulunacaklarını söyledi.