“Yatağan’da Köyler Mars’a Benzedi”

27.09.2020

Muğla Yatağan’daki termik santral vatandaşları ayağı kaldırdı. Bölgede 2014 yılından bu yana hukuka aykırı bir şekilde maden arandığını iddia eden Yatağan Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol, “Bu hukuksuz idari işlemler yüzünden vaktinde Eskihisar, Yeşilbağcılar tamamen haritadan silinmiştir, köyler Mars’a benzemiştir, şimdi de Turgut’u haritadan silmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Turgut Köyü’nde yaşayanlar, santralin 163 hektarlık alandaki faaliyetlerinin acil olarak durdurulup, ruhsatının iptali için dava açarken dernek başkanı Erol, Erol, “Hukukun koruduğu Turgut’u ne yazık ki bürokrasimiz korumuyor. Madencilik yapılması kanunen yasak olan köyümüzü madencilik yapılabilir hale getirdiler” ifadelerini kullandı.