“Güzellik Salonlarında Tıbbi İşlem Yaptırmayın”

27.09.2020

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, güzellik salonlarında tıbbi işlem yaptırılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Tıbbi estetiğin ancak dermatoloji, plastik cerrahı uzmanları ya da sertifikalı kişiler tarafından yapılabileceğini vurgulayan Çalıkoğlu bu tarz uygulamaların yapılacağı ortamların da uygun mekanlar olması gerektiğinin altını çizdi. Yasalarda tıbbi işletmelerin, poliklinikler, muayenehaneler ve hastaneler olarak tanımlandığını aktaran dernek başkanı güzellik salonlarında tıbbi işlem yapılamayacağını beliterek şu ifadeleri kullandı: “Tıbbi estetiği ancak dermatoloji uzmanları, plastik cerrahi uzmanları ya da sertifikalı tabipler yapabilir. Güzellik salonunda tıbbi işlem uygulanmaz. Çünkü bu işlemler yapılırken çeşitli ilaçlar kullanılır. Bu ilaçların dozu, kullanılacak kişide alerjik reaksiyona neden olup olmayacağı hekim tarafından mutlaka tespit edilir. Oysa hekim olmayan kişi bu ilaçları hasta üzerinde kullanırsa sonuç ölüm olabilir. Tıbbi uygulamalar otelde, komşunun evinde ya da eczanede yapılamaz.”