Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nden “Türk Dil Bayramı” Mesajı

26.09.2020

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, 26 Eylül Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, bu yıl 88’incisi kutlanılan Dil Bayramı’nın Türkçe’nin önemini vurgulamak ve dilin gelişmesine katkı sunmak adına bir imkan olduğunu belirtti. Bu sayede dil hassasiyetinin gündeme gelebileceğini teknolojinin getirdiği yabancı dil hakimiyetiyle diline günden güne yabancılaşan çocukların ve gençlerin Türkçenin hakiki kelimeleriyle ünsiyetinin arttırılabileceğini ifade etti.

Dil Bayramı’nın Türkçenin bugünkü durumu ve yeni nesillerin dil ile olan sağlıklı ilişkisi üzerine yeri fikir ve çözümlere vasıta olabileceğini belirten Ekrem Erdem, dilin milet fertlerin arasındaki anlaşmayı sağlayan, milli birliğin esasını ve özünü teşkil eden bir araç olduğunu hatırlattı.