Cumhuriyet Kadınları’ndan Mavi Vatan kampanyası

25.09.2020

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Türkiye’nin Mavi Vatan üzerindeki egemenlik haklarına dikkat çekmek ve Mavi Vatan savunmanın da kadın hareketinin bir parçası olduğunu vurgulamak üzere imza kampanyası başlatıyor.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) “Misak-ı Millimiz Mavi Vatan, Kuvayı Milliyemiz Donanmamızdır” başlıklı imza kampanyasıyla imza metnini yayınladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde zaferle sonuçlanan bağımsızlık mücadelesi olan Kurtuluş Savaşının birçok millete örnek olduğu ve bağımsızlığını ilan etmiş topraklar üzerinde kimsenin hak iddia edemeyeceğini vurgulan imza metninde, “Bizler 100 yıl önce Atamızın önderliğinde, on binlerce şehit vererek vatanımızı savunmuş bir milletin evlatlarıyız. İnsanlığa örnek olan Kurtuluş Savaşımızı Erzurum Kongresi’nde alınan “Misak-ı milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez” ve “Kuvayı Milliyeyi etken ve milli iradeyi hâkim kılmak esastır” kararlarıyla başlattık. Bugün de mavi vatanımıza göz dikenlere “Misak-ı Millimiz Mavi Vatan, Kuvayı Milliyemiz Donanmamızdır” sözleriyle cevap veriyoruz. Bizler Türk kadınları olarak, kendi özgürlük mücadelemizin ülkemizin bağımsızlık mücadelesinden ayrı olamayacağını, haklarımıza ancak bağımsız, özgür ve gönençli vatanımızda kavuşacağımızı biliyoruz. Dosta düşmana duyururuz: 100 yıl önce Kurtuluş Savaşında topraklarımızı savunduğumuz gibi, bugün de mavi vatanımızı savunmaya kararlıyız!” ifadelerine yer verildi.